keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Haaveista todeksi


Asemakuvaankin se jo piirrettiin...pihasauna. Rakennusvaiheessa vedettiin vesi ja viemäri sekä tehtiin pohjatkin "valmiiksi odottamaan"... Kesän ajan tuumailimme kumpi pihaan hankitaan ensin, palju vai sauna. Melko pian hoksasimme, että ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettu sauna on tähän saumaan parempi vaihtoehto (koska toimitus syksyllä/alkutalvesta). Todettiin myös, että palju saadaan kannettua pihan poikki talkooporukalla sitten tulevaisuudessa (vai ensi kesänä??). 

Ja tässä ollaan nyt: asemakaavapiirroksen muutos on tekeillä, rakennuslupahakemus on naapureiden kuulemista vaille valmis, sauna on laitettu tilaukseen ja valmistus alkaa loka-marraskuussa. Nosturiauton pitäisi tuoda sauna pihamaalle marraskuussa ja vieläpä lähes löylyvalmiina! ❤️


Markkinoilla on tarjolla monenmoisia, -tyylisiä sekä -hintaisia saunoja. Alusta asti oli kuitenkin varmaa, että pihaan halutaan nimenomaan tynnyrisauna. Tarjontaa tutkailtiin useammasta paikasta, kunnes ystävämme kertoi "aidosta ja alkuperäisestä" tynnyrisaunasta, joita on valmistettu 50-60-luvulta lähtien. Olemme nähneet useampia tynnyrisaunoja mm. messuilla, joten päätimme tarkastaa myös millaisia nämä alkuperäiset ovat. Koska yritys sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä meiltä, pääsimme tutustumaan saunan valmistumiseen verstaalla ja muuta siihen ei sitten tarvittukaan.


Se, miksi sauna ilmestyy pihalle näin nopealla aikataululla, johtuu naapuritonttien vilkkaasta rakentamisesta. Ensi kesänä saunan siirtäminen pihaan olisi mahdotonta, koska rekalla ei pääsisi tarpeeksi lähelle. Nyt saamme ajattaa rekan ja nosturin tontin takarajalle osittain rakennetulle/tasatulle naapurin tontille. Tontin lainaaminen nostoalustaksi on ainoa vaihtoehto saada sauna paikoilleen.

Kerron saunasta sitten tarkemmin, kunhan sen valmistus alkaa ja saadaan kuvia omasta saunasta! Arvaatte varmaan, että ollaan aika täpinöissä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti