maanantai 7. joulukuuta 2015

Joulu tulla jolkottaa...

...vaikka ulkona sataisi pikku-ukkoja! Onneksi sisälle voi laittaa joulua mielin määrin!


Meillä on vieraillut lähikuukausina useampikin pöpö ja lapset ovat vuoron perään olleet kipeinä. Nyt viimeisimpänä on menossa vesirokko, joten unettomia öitä on taas luvassa ja siksi päivityksiäkään ei ole pitkään aikaan tullut.

Ihan hyvä, että lapset ovat nyt rokkonsa sairastaneet, mutta tähän syksyyn on nyt riittänyt unettomia öitä sen verran, että toivotaan hetkeä ilman seuraavaa epidemiaa (nyt kun näin hartaasti toivon, ollaan taatusti norossa jouluna)!


Muutaman vuoden tauon jälkeen minuun on iskenyt jouluinspis (vaikka keli tosiaan ei kovin jouluinen olekaan). Uuden kodin myötä kyytiä ovat saaneet "väärän väriset" joulukoristeet sekä muovinen tekokuusi. Tilalle on hamstrattu vaaleita sävyjä ja kuuseksi hankinnassa on ensimmäistä kertaa oikea kuusi. Ihanaa joulutunnelmaa saadaan myös, kun koko lähisuku kokoontuu syömään ja pukkia vastaanottamaan tänne meille, en malta odottaa!


Jouluinspikseen on kuulunut myös pipareiden leivontaa itsenäisyyspäivänä (ja tietty linnan juhlia, kuinkas muutenkaan!). Piparkakkutalon osat odottavat kasaamista, kun "apureiden" kanssa se ei onnistunut. Jouluiset korttiaskartelutkin sujuivat tänä vuonna aivan erilaisella tarmolla (sellaisella tarmolla, että pari työkaveriani melkein kuristivat minut avainnauhoillaan intoillessani joulukorttien askartelusta).


Sairastelujen vuoksi lahjat ovat vielä hankkimatta, mutta Joulupukille on sentään kirjeet kirjoitettu! Nyt kovasti toivotaan, että vesirokko lähtisi pian hus-pois, niin päästäisiin toden teolla jouluvalmistelujen kimppuun. Vielä olisi parit pikkujoulut vietettävänä, joista toisiin liittyy mm. 30-luvun eleganssi sekä murhamysteeri!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti