sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Syksyä pukkaa

Täällä päin oli tänään ihana auringonpaisteinen syyspäivä! Suunnattiin heti aamusta ulos koko porukan voimin ja touhuilun lomassa sain napsaistua syksyyn valmistautuvista keijuangervoista pari nättiä kuvaa, kun aamukaste kimmelsi lehdillä.

       


Aloin juuri tykätä tästä syksystäkin ihan eri tavalla, kun voi ihastella oman pihan valmistautumista talveen.

Mies touhusi varaston kanssa, kun minä kaitsin lapsia ja koitin samalla jatkaa omia kesken jääneitä juttujani. Varastossa on nyt kipsilevyt paikoillaan (viimeksi jäi uupumaan yksi villapaketti ja yksi kipsilevy). Kattoon tulee talosta ylijäämäksi jääneet mdf-paneelit, mutta nyt tärkeintä on saada sähköt kytkettyä ennen kuin pakkaset ja autojen lämmitystarpeet alkavat. Itse jatkoin edellispäivänä kesken jäänyttä kukkapenkin kaivuuta ja istutuspuuhia. Ollaan tykätty kaksiosaisesta pihastamme kovasti, mutta muurin (ja isojen kivien) reunat on kinkkisiä ajaa ruohonleikkurilla, niinpä istutin saamani kuunliljat yläpihalle vievän liuskan reunalle, muurin päähän. Siistiytyipä samalla myös kivien välit, kun kitkin niissä rehottavia rikkakasveja (perhanan juolavehnä, miten sen saa pois?)Kukka-altaat edistyvät pikkuhiljaa. Etupihan allas odottaa päällyskiviä (kivet on, aikaa ei), kun taas takapihalla odoteltiin sähkökaapelin suojaputken kaivuuta. Nyt sekin on kaivettu (kiitos miehen), joten takapihan allas valmistunee ennen talven tuloa. Altaiden täyttö- ja istutushommat jäävät odottamaan ensi kevättä. 

Terassien öljyäminen on ollut to do-listalla jo jonkin aikaa (lue: koko loppukesän). Öljy on ollut valmiina odottelemassa, mutta en ole saanut aikaiseksi aloittaa. Alkuun mietitytti valittu värillinen öljy ja mies oli pitkään sitä mieltä, että ruskea on ainoa oikea sävy. Tein muutaman testisivelyn irtolautoihin, mutta edelleen oli hiukan epäileväinen olo. Tänään tartuin tuumasta toimeen ja sudin khh:n terassin kokonaan harmaalla Tikkurilan Valtti Terassiöljyllä. Viimeiset sivelyt tein tuossa klo 21.30, joten pitää aamulla tarkistaa lopullinen tulos. Valoisaan aikaan (puolikas terassi) näytti aika kivalta!

Koko päivän touhuttua tuntui ihan kivalta syödä sohvan nurkassa jäätelöä ja nauttia pikkuisen kermalikööriä sekä lämmitellä saunan lämmössä. Huomenna taas arjen kimppuun pitkän viikonlopun jäljiltä! Jaksaa jaksaa, vaikka flunssa(kin) meinaa ottaa yliotteen!

1 kommentti:

  1. Olen miettinyt ihan samaa,että oma mieli mielisi harmaata mutta kaikkialla oleva ruskea tuntuu olevan se ainut käyvä. Laitappa kuvia kun valmistuu niin josko se auttaisi myös meidän päätöksessämme. 😊

    VastaaPoista