tiistai 7. heinäkuuta 2015

Uutta kotiin

Sadepäivät on siitä hyviä, että silloin saa rästissä olleita hommia täällä sisällä valmiiksi (tai valmiimmaksi). Tai siis ainakin omasta mielestäni. Mies taas tuskailee, kun ulos ei pääse tekemään mitään hyödyllistä ja hänen mielestään uusien käsipyyhkeiden valinta tai uuden pöydän mallailu ei ole niitä "tärkeimpiä" asioita... Kumma juttu.

Joka tapauksessa. Minulla on jo pari vuotta ollut jemmassa vanha Gritzner-ompelukone, joka ilmeisesti on miehen mummon peruja. Pelastaessani sen täpärästi roskalavalta sen kunto ei ollut kaksinen: ompelukone oli rikki ja osia siitä oli vääntyny, pöytälevy oli lahonnut osittain ja runko oli paksun ruosteen peitossa. Mies hiukan protestoi, kun pakotin hänet raahaamaan sen peräkonttiin...

   
Siinä se nyt komeilee, meidän eteisessä paraatipaikalla.

Pienen "makeoverin" runko koki vuosien kuluessa ja ehdittiin sitä pariin kertaan uhkailla jo kaatopaikallakin. Otin (ihan ottamalla ei lähtenyt) ompelukoneen ja pöytätason irti ja lopulta käytin hiekkapuhalluksessa ammattilaisella, joka vielä ruiskumaalasi samaan syssyyn. Alkuperäinen väri oli musta kultaisilla teksteillä (ruosteen seasta pilkisti sen verran), mutta halusin siitä enemmän meidän näköisen. Eilen sain vihdoin haettua lasilevyn ja kärräsin rungon vanhempieni varastosta meille. Ja kyllä vaan olen ylpeä käymästäni taistosta pöydän säilyttämiseksi! 

Pöydän kaveriksi löysin vanhan sinikantisen satukirjan (jonka sadut oli aavistuksen kummallisia ja pelottavia meidän lapsille), josta taittelin laskuille ym. telineen. Valikoin kuvituksista sinisävyiset kuvat tuohon näkyville ja toin sinisen Mariskoolin avaimille, jotta sini-harmaa ovemme yhdistyisi samalla sisustukseen. 
   

Edistyttiin myös makkarin puolella (ei siis "sillä" tavalla). Saatiin nimittäin kohta puolivuotta seisseet IKEAn Lack hyllyt vihdoin yöpöydiksi sängyn viereen.

     


Pöydille pitäis nyt löytää valaisimet, mutta millaiset? Nythän huone on aika pliisu valkoisine huonekaluineen ja tekstiileineen, joten valaisimella voisi tuoda vähän väriä. Mutta mikä se väri voisi olla? Vinkkaa, jos löytyy ideoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti