sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Pirunpelto

Maatyöt on saatu käyntiin vauhdikkaasti ja muuri alkaa olla muutamaa kiveä lukuunottamatta valmis. Ihan tämän mittakaavan mukaiseen maanmuokkaukseen ei oltu varauduttu, nimittäin naapurin pihamaalle täytemaata meni parisenkymmentä kuorma-autollista!

     
Lapset ponkaisivat ikkunaan heti seitsemältä, kun kaivinkoneen ensijyrähdykset kuuluivat sisälle. Vapaapäivän kunniaksi vietetiinkin sitten koko päivä ulkoruokinnassa kaivinkonetta ihmetellen ja "kivihommia" tehden.

Piha oli otsikonkin mukaan aikamoista pirunpeltoa, nimittäin joka kauhaisulla löytyi uusia kiviä niin isompia kuin pienempiäkin. Eipähän tarvitse haetuttaa mistään kauempaa muurikiviä, kun omastakin takaa on jo liikaa. :) 

   

Muurin keskelle (seuraavan kuvan vas. reunaan) jätettiin n. metrin kokoinen aukko, johon on tarkoitus rakentaa yläpihalle johtavat portaat. Terassia jatketaan pationa aina muurille saakka ja sitä reunustamaan tulee (joskus tulevaisuudessa) istutusallas ja tontin toiselle reunalle nurmialuetta. 

Yläpiha rajautuu toiseen, matalampaan muuriin rajan myötäisesti leventyen tontin vas. reunaan. Sinne on suunniteltu enempi istututksia näkösuojaksi. Yläpihalle käynti tulee tuosta kaivinkoneen kohdilta suunnilleen luiskaa pitkin. Luiskan eteen jää autokatos ja tulevaisuudessa myös pyykkinarut ja mattoteline. Tänään tilattiin ensimmäinen erä pihalaattoja ja nurmikon reunakiviä, ettei vaan tekeminen loppuisi kesken... Pitkä viikonloppu meinasi mennä miehen mahataudin vuoksi pipariksi, mutta niin se vaan repi itsensä hommiin ja isäni avulla varastossa on lähes kaikki villat seinissä, höyrynsulkua aloiteltu laittamaan ja lyhyet päädyt on saaneet jo paneelitkin paikoilleen. Nyt pitäisi ideoita, mihin kohtaan varaston seinää laitetaan tehostelaudoitusta...

Alkaa anti-viherpeukalon sormia syyhytä! Äitini kukkapenkeistä joutaa meille ainakin Suikeroalpia ja Ruusuangervoa, saa nähdä löytyisikö esim. Facebookin kirppareilta muita käyttökelpoisia taimia meidän pihan iloksi. Purppuratuomi olisi toiveissa saada kasvamaan piakkoin tuohon muurin päähän, että saisi sen pihaa varjostamaan jokusen vuoden kuluttua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti