sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kuukausi rakentamista takana!

Raksalla on lähiaikoina tapahtunut taas merkittäviä edistysaskelia. Keskiviikkona valettiin lattia ja kun valuporukka hikoili sisällä kuumassa ja kosteassa, teki timpuriporukka ulkoterasseja.Kuumaa ja kosteaa oli, kun kameran linssikin höyrystyi!

 Pikkuisen on vielä pykälää ensimmäiselle rappuselle... :)

Mainitsinkin viime postauksessa, että sattumuksia on osunut lähiviikkoina meille enemmänkin. :) Ensin loppui ulkopaneelit kesken. Uudet tulivat, jotka olivat kuitenkin väärän levyisiä. Kattomiehet yrittivät laittaa kattoa jo ed. keskiviikkona, mutta aloitellessaan huomasivat, että reunapellit olivat väärän värisiä. Tuplacyprokit (=palokatko) kodinhoitohuoneen kuistin katosta olivat myös unohtuneet asentaa. Lvi-porukan piti tuoda raksaovi tullessaan maanantaina, mutta se oli jäänyt kuormasta ja oli siis Sievissä. Nyt valun jälkeen huomattiin, että sähkökaapelin suojaputki, jonka kuuluisi mennä ryhmäkeskukselta liedelle on nyt väärällä (vastakkaisella) seinällä, kuin ryhmäkeskus. Mutta ei hätiä mitiä, kaikki on kuitenkin hallinnassa ja hommat sujuu! 

Torstaina raksalla tosiaan oli sitten jo väliseinärungot paikoillaan ja tila hahmottui aivan eri tavalla! Myös talossa asumista pystyy nyt fiilistelemään ihan eri tavalla... Ihanaa! 


 Eteinen ja ruokailutila kuvattuna olohuoneesta päin työmiesten lähdettyä viikonlopun vietttoon

 Telkkariseinän takana työhuone ja tyttösen makkari

Lauantaina vietiin lapsoset mummolaan hoitoon ja käytiin kasaamassa kaatopaikkakuorma nro2 sekä siivoamassa purut ja betonipölyt pois talon nurkista. Kyllä nyt kelpaa sähkäreiden tulla maanantaina sotkemaan... :)

 Siivousurakan tuloksena "pölyttömät" lattiat

Isäntä tarkistelee puhaltimen lämpötiloja ja miettii: "kuivuukohan lattia nyt hyvin?" :)

Täytyykin alkuviikosta, kun sähkömiehet ovat käyneet (sopivasti aiheeseen liittyen) kertoa viimein meidän sähkösuunnitelmasta ja "parista pikku-muutoksesta", joita tehtiin tein... Ollaanhan taas kuulolla!

4 kommenttia:

 1. Onpahan kommelluksia riittänyt.:) hyvä, että hommat kuitenkin etenee! Toivottavasti lvi-pojat ja sähkärit on saaneet tiedon, mikäli esim keittiön kiintokalusteissa o jotain ns. normaalista poikkeavaa. Meillähän oli silloin liesotuulettimen hormi väärällä paikalla ja keittiön kaappeja piti rukata uuteen järjestykseen ja yhtä sivua piti pidentää. Ja parit sähköjohdot oli väärällä korkeudella, joiden jälkiä korjailtiin juuri ennen näyttelyä. Ehkäpä info kulkee nykyään paremmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kyllä itse olla hyvin kärryillä muutoksista ja yleisesti raksan tapahtumistakin. Meilläkin muutoksia on jonkin verran tehty siellä ja täällä, joten en ihmettele, että välillä vähän lipsahtaa vikaan. :)

   Poista
 2. Teillä tuntuisi olevan vedetty aikataulu paljon tiukemmaksi kuin meillä. Pääsetteköhän muuttamaan jo aiemmin ? Meillä lvi- töitä tehtiin useampi päivä (2-3) ja lattian annettiin kuivua kaksi vuorokautta ennen sisätöiden jatkumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä aikaistuuko muuttopäivä (toiveissa kyllä olisi jo!), mutta meidän timpurit on kyllä todella tehokkaita! Teillä voi kyllä kerrokset tehdä lisätyötä...?

   Poista