torstai 7. elokuuta 2014

Let there be light...

...Mutta mihin kohtaa ja kuinka paljon?

Talomme sähkötyöt tekee Apeko Oy ja olemme jo joku aika sitten saaneet alustavan (ja pakettiin kuuluvan) sähkösuunnitelman, joka pitäisi nyt käydä läpi ja tehdä muutoksia, kun kiintokalusteet on lyöty lukkoon. Ja muutoksiahan tulee...taas. Ja sehän tietää rahanmenoa...taas. Aika kivasti on hankintasopimuksen jälkeen tullut "valintalomakkeita", joista raksimalla aina on saanut lisälaskun aikaiseksi. Tosin tässä projektissa sataset eivät vielä hirveästi tunnu, kun pyrkimys on kuitenkin tehdä pitkäaikaista kotia, joka miellyttää omaa silmää. 

Eteiseen, keittiöön ja olohuoneeseen vaihdetaan kattoon led-alasvalot himmentimellä. Keittiöön yläkaappien alle vaihdetaan loisteputkivalaisinten tilalle led-listat. Joitakin pistorasioita siirrellään ja pari lisätään mm. saarekkeeseen, kodinhoitohuoneeseen ja muutaman ikkunan päälle/kattoon jouluvaloja varten (mies ei ymmärrä näiden tärkeyttä).

Ulkopuolelle, jokaisen oven pieleen kuuluu pakettiin yksi valaisin (Valaisin vaihtoehtoina on Airam Alppila tai Massive Oslo), mutta nyt mietityttää, miten ne riittvätä talvella pimeään aikaan. Pihasuunnitelmaan on piirretty kulkureiteille pollari-pylväsvalaisimia yht. 8kpl, mutta pitäisikö taloa valaista vielä muuten ja kuinka monella valaisimella?  Noista valaisimistakin kuulisin mielelläni kokemuksia? 

Otin yhteyttä Apekon porukkaan, josko saisimme sovittua henk.koht. tapaamisen, missä käytäisiin kaikki sähköasiat kerralla läpi. Vielä ei ole kuulunut vastausta, joten odotellaan.

Varustautuminen viikon päästä (vihdoin) alkavaa projektia kohtaan on alkanut. Mies osti itselleen synttärilahjaksi peräkärryn, appiukko hankki lahjaksi kottikärryt, rautalapion ja haravan. Työrukkasia on vinopino odottamassa peräkontissa, joten talkooväellekin riittää... *vink vink* Oman lapion kun ottaa mukaan niin varmasti pääsee hommiin! :D

P.s. Ihanaa ulkona sataa! Kesähelteet on kyllä ihanaa, mutta rajansa kaikella!

6 kommenttia:

 1. Meillähän on talon pitkillä sivuilla neljä valoa kummallakin (tuota Alppilaa). Pimeällä talo näyttää ainakin kivalta, kun valoja on enemmän. :)
  Yksi mikä vain harmittaa ehkä nyt, on että nyt olisi tehnyt mieli neliskulmaisia pollarivaloja, mutta kun seinävalot on pyöreäprofiiliset, niin otetaan nyt sitten Airamin Puistolat pollareiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itse myös Alppilan seinavalaisimista, mutta taas Oslon pollarit näyttävät kivemmilta.

   Onko teidän valot aseteltu tietyin välimatkoin vai sijoitettu ikkunoiden mukaan vai miten? Mietiyttää, kun meillä kaikki ikkunat ovat erikokoisia, että miten valaistuksesta kuitenkin saisi selkeän. Ja tosiaan pitäähän pihassa nähdä talvella mm. tehdä lumitöitä jne.

   Poista
  2. Piti ihan katsoa, että miten noi onkaan.;) suht tasaisin välein niin, että kukin seinävalo on omassa ikkunavälissään keskellä. Ikkunoiden yläreunat on samalla tasolla, niin olisko noi korkeudeltaan pari paneelia yläreunan alapuolella. (Paitsi etupuolella on moka, kun valot ei olekaan kaikki samalla korkeudella...pitää korjauttaa vuositarkastuksessa)

   Poista
  3. Kiva, kun viitsit tarkistaa! Itse myös kaivoin julkisivukuvat esiin ja neljä meillekin sopisi etu- ja takapuolelle, päätyyn sitten kaksi.

   Poista
 2. Mä mietin kuumeisesti oisko sittenkin eteisen vessaan ja eteiseen liiketunnistinvalot. Voi olla, että päädytään niihin.

  Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa meilläkin wc voisi olla sellainen, jossa liiketunnistin olisi hyödyllinen... Mietitään, mietitään! :)

   Poista