tiistai 20. toukokuuta 2014

Värityssuunnitelmat mielessä

Aloin Uudet nurkat-blogin innoittamana miettiä myös meidän talon väritystä. Ja oikeastaan ihan hyvään aikaan, koska pitäähän värityssuunnitelma liittää myös rakennuslupahakemukseen ja sen hakeminenhan olisi tässä koht' silläänsä ajankohtaista. Sitä ennen pitäisi kuitenkin vähän tuumailla ja mallailla eli hakea pari testipurkkia ja tehdä testimaalaukset, että näkisi miltä maalit näyttävät luonnossa. Kunnan rakennustapaohjeissa meidän korttelille on annettu ohjeeksi, että julkisivun tulee olla luonnonvalkoinen tai vaalean harmaa ja katon musta tai tumma harmaa. Nyt vaan aloin miettiä, että mitkäköhän kaikki värit lasketaan "luonnonvalkoisiin" tai "vaalean harmaisiin". Pikavilkaisulla maalikartat näyttävät olevan pullollaan vaaleita ja harmaita.... *huoh*

Talon puuverhoilu tulee olemaan leveää vaakalautaa tuplavaaka-tehosteilla ja olisikin kiva saada tuplavaakaosioihin jokin kontrastiväri. Testailin koneella jo Tikkurilan värisuunnitteluohjelmaa ja sen Kaunis Talo-lastujen mukaisia värityksiä. Muutamia, joista tykkäsin olivat (muuteltuina):

Korpela:
+ vaalea julkisivu

- tehostevärit ihan yöks

Nurmela:
+ ikkunanpuitteiden ja talon kontrasti, miltäköhän värit näyttäisi päinvastoin?

- Näyttää aika "likaiselta" näin verrattuna kahteen muuhun...

* ikkunoiden ja ovien väri?


Pajula
+ tämä kolahti alkuun eniten, onkohan jo liian tumma luonnonvalkoiseksi?

* mikä tehosteväriksi?
* ikkunoiden ja ovien väri?

Pari harmaatakin:

Kivelä
* onko tämä vielä "vaalea" harmaa?
Pääskylä
+ vaaleampi kuin ed. 

- taas tehostevärit yöks

(Kaikki kuvat Tikkurilan Kaunis Talo-työkalu)

Koska tuplavaakaosiot ovat talossa pääasiassa ikkunoiden ja ovien kohdilla, vaikuttaa myös niiden väri luonnollisesti tehostevärin valintaan. Itse ehkä haluaisin ennemmin luonnonvalkoisen kuin harmaan talon, mutta se tehosteväri mietityttää... En haluaisi liian tummaa kaveriksi, mutta en taas ihan pliisuakaan. Josko ensi viikolla saataisiin aikaiseksi mennä Värisilmään tutustumaan tarjontaan.

Ensi viikko näyttää kalenterin osalta kyllä melko kiireiseltä. On pankkiasioita, kauppakirjojen allekirjoitusta, töitä, pyhäpäiviä ja miehen polven tähystyskin. Tänään 
saatiin vielä tietää, että kunnasta on varattu meille vuokra-asunto ja sitäkin pitäisi ehtiä käydä vilkaisemassa. En muuten ehtinyt pikaisen puhelun aikana kysyä kohteesta muuta kuin osoitteen, joten ei ole tietoa asunnon koosta, vuokrasta tai mistään muustakaan! :) Sijainti on jokatapauksessa aika optimaallinen: puolimatkassa lasten tulevan päiväkodin ja tontin välillä, joten kulkeminen sinnetänne sujuu varmasti mukavasti ja kesän aikana päästään jo tutustumaan lähipuistoon ja toivottavasti myös uusiin leikkikavereihin! 

Ensi viikolla toivottavasti asiaa vuokra-asunnosta ja lähestyvästä muutosta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti