keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Suunnitelmissa vihertää

Meidän pihasuunnitelmamme tekee Viherrys Heinonen Oy:n Katja. Alkuun kävimme s.postiviestittelyä toiveista ja tarpeista pihan suhteen ja toimitin Katjalle tarvittavia tietoja luonnoksen tekoa varten. Sovimme myös tapaamisen tontille, jossa koottiin ajatuksia yhteen ja tarkennettiin jo aiemmin puhumiamme juttuja. 

Koska piha pitää porrastaa, on pihaluonnoksen teko tässä vaiheessa varsin fiksua. Näin saadaan tehtyä maansiirrot mahdollisuuksien mukaan tontin sisällä  ja muotoiltua tukimuurit samalla kertaa, kun kaivinkone on tontilla. Tuossa tuumailtiin, että eipä sitä kaivinkonetta sinne tontille sitten enää ajella, kun talo, autokatos ym on tehty, joten nyt tehdään niin paljon kuin mahdollista. 

Tällaisia toivomuksia esitimme: 
Kuva täältä
- Tukimuurin paikka ja tyyli
- Piha kahdessa tasossa
- Alue tomutukselle, pyykin kuivaukselle sekä roskakatokselleKuva täältä
- pihasauna ja palju
- terassin laajennus
- kesäkeittiö + yrteille/vihanneksille pieni istutusalue
Kuva täältä
- helppohoitoisia kasveja
- kulkuväylät ja valaistus

Katja kuunteli toiveitamme hienosti ja saimme jo alustavan luonnoksen s.postiin. Saatu luonnos on siis RAAKAluonnos, eli siinä on vain yleisesti paikat istutuksille, kulkuväylille yms. mutta varsinaiset kasviluettelot puuttuvat.

Kasveja mietitään sitten tarkemmin, kun istutuspuuhat ovat ajankohtaisia. Vaikka jonkin verran tykkäänkin kuopsuttelusta ja kitkemisestä jne. olen aivan onneton hortonomi. Mieskin tietää, että minulle on turha ostella kukkia, kun saan ne nuupahtamaan hetkessä. Viherkasvit ja jopa kaktukset kuolevat minun käsittelyssäni. Siksipä pihaan tulee lähinnä monivuotisia perennoita, pensaita ja jokunen puu, jotka eivät vaadi liiaksi huolenpitoa.

Hortonomi kuittaa! Palataan mm. talon värityspohdintojen kanssa seuraavalla kerralla!

P.s. Ei ole Sievitalojen oikovedoksia vielä kuulunut, vaikka niiden pitäisi ensi viikolla olla jo tehtaalla tarkistettuna. Odottavan aika on pitkä!

2 kommenttia:

 1. Oi, teillä on ihanan pitkällä suunnitelmat !
  Talopaketti on tulossa meille pari viikkoa teitä aikaisemmin, vaikka kaikki on ihan alussa vasta. Saas nähdä kuinka aikataulu pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aina ollut periaate "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty". :) Ja kokoajan on oltava jotain projektia tai musta tulee mökkihöperö. Niinpä siis vähitellen, yksi palanen kerrallaan tätä projektia saadaan valmiimmaksi...! Kohta on jo syyskuu ja alkaa talokin kohota, jännää!

   Poista