sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Edistymisiä


Sievitalojen kanssa allekirjoitetun ehdollisen hankintasopimuksen jälkeen ollaan pikkuhiljaa aloittelemassa projektin byrokratia-osuutta. Sievitaloilta saimme heti alkajaisiksi listan tiedoista, jotka meidän tulee toimittaa talon piirrustusten tekoa varten. Nämä he tarvitsevat:
- tonttikartta 
- rakennusehdot
- rakennustapaohjeet
- sijoitusluonnos
- LVI-liitoslausunto
- LVI-kortti
- ajo-ohje tontille

Teetimme viime viikolla tontista vaaituskartan, josta selvisi että tontin etureunasta takareunaan on nousua 2,5-3 metriä.  Etureunasta n. puoleen väliin tonttia on tasaisempaa, jonka jälkeen maasto alkaa jyrkkenemään enemmän. Vaaituskartta kourassa mies kävi tiedustelemassa rakennustarkastajalta, onko tasamaan talon rakentaminen tontille mahdollista ja kuulemma suunnittelemamme talo sopii tontille heittämällä. Takapihalla on selkeä linja, jossa maasto nousee jyrkemmin, joten siihen tehdään tukimuuri tms., jolloin pihaan saadaan kaksi tasaista aluetta.  Rakennustarkastaja oli todella asiantunteva ja letkeä mies ja monilta kuulemamme "...on rakentajan asialla" pitää ehdottomasti paikkansa.

Talon paikkaa hahmoteltiin ja mietittiin koko pääsiäissunnuntai ja nyt sijoitusluonnos lähtikin jo eteenpäin Sievitaloille. Luonnoshan se vain oli, mutta pakko se oli tehdä jonkinlaisessa mittakaavassa, että omatkin ajatukset selkiytyivät. Suunnitelmasta löytyy jo autotalli-varasto sekä pihasauna ja palju (vain ne "tärkeimmät" elementit...). Sain puhuttua miehen ympäri ja saan tilata pihasuunnitelman. Aluksi tehdään siis raakaluonnos, josta selviää tukimuurin paikka, istutusalueet, tomutus- ja kuivaustelineet, saunan paikka jne. Kasviluettelo tehdään sitten myöhemmin.

Nyt jäädään siis odottelemaan asemakuvia ja meidän muutosten pohjalta tehtyä pohjapiirroksen oikovedosta. Ne käydään sitten läpi Sievitalojen edustajan kanssa ja tehdään muutoksia jos on tarvetta. Sen jälkeen päästäisiinkin jo rakennusluvan hakuun, kun vastaava mestari ja pääsuunittelija saadaan vielä sovittua. Nyt vaan siivoillaan asuntonäyttöjä varten, joita on pari jo ollutkin ja toivotaan, että Se Yksi löytyy, eli ostaja. Kiinnostusta on ollut kivasti, joten eiköhän tämä asunto saada piakkoin myytä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti